ПРОГРАМА ЗА ДЕЦАТА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

ЗЕМЈИ
УЧИЛИШТА
КОРИСНИЦИ
вработените

ШТО УЧАТ ДЕЦАТА?

Учењето се заснова на употребата на алатката за пресметување – Абакус (Јап. прев. Соробан), со чија визуелизација се постигнува извонредно брза пресметка, каде што децата исклучиво мислат низ начинот на кој изведуваат неколку различни математички операции. Научните студии докажаа дека менталната аритметика претставува најдобра обука за мозокот.

ВЕБ ПЛАТФОРМА

Предноста на нашата програма е во единствената онлајн платформа која обезбедува континуирана комуникација помеѓу предавачите и учениците. Користејќи ја онлајн платформата, децата можат да ги практикуваат своите ментални способности, преку игри и наддавање, во брзо пресметување, со пријатели од цела Македонија, но и со деца од други земји.

ВРЕМЕ Е, нека ова биде најдобрата година до сега!

Малац Генијалац е програма која ќе му помогне на вашето дете да го извлече најдоброто од себе. Малац Генијалац ќе го научи вашето дете како ефикасно да учи, брзо помни и да ги искористи своите потенцијали.

Малац Генијалац е програма која му овозможува на вашето дете да постигне подобри резултати на сите полиња, од училишни до спортски обврски.

НОВОСТИ

18
Nov
10 ЛОШИ НАВИКИ НА УЧЕЊЕ И КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД НИВ

Многу родители не трошат многу време размислувајќи за тоа како и колку учат нивните деца, сѐ додека не добијат лошa  оценка, со која настануваат и првите знаци на паника. Сите знаеме дека високите оценки не се ниту гаранција за успех во животот, ниту индикатор за интелигенција, најважно е децата да бидат успешни во училиште. Ако […]

Tags: абакус, концентрација, Логично и аналитичко размислување, малац генијалац, Меморија, ментална аритметика,
18
Oct
7 НАЧИНИ КАКО ДА СЕ ПОДОБРИ РАЗВОЈОТ НА ДЕТСКИОТ МОЗОК

Вашето мало дете од раѓањето до третата година на животот учи со брзината на светлината, создавајќи 700 нови невронски врски секоја секунда. Вие можете да му помогнете во остварувањето на сопствениот потенцијал, бидејќи на развојот и растот на мозокот влијаат многу фактори, вклучувајќи ги односите кои детето ги создава со другите луѓе, неговите искуства и […]

Tags: абакус, деца, концентрација, малац генијалац, Меморија, ментална аритметика, помнење,
14
Oct
Подобрување на развојот на дете од предучилишна возраст

Покрај познавањето на одредени принципи, како и промените што се случуваат во предучилишниот период, неопходно е трајно подобрување на предучилишното образование. Покрај познавањето на развојните карактеристики на децата од предучилишна возраст, родителите, старателите, како и другите лица вклучени во образованието на децата од предучилишна возраст, се поставуваат и задачи што треба да се спроведат, за […]

Tags: абакус, внимание, деца, малац генијалац, Меморија, ментална аритметика, самодоверба,