МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ ЗА СЕКОЈ МАЛ ГЕНИЈАЛЕЦ

/ August 18, 2018/ БЛОГ

Сите знаеме колку е важно образованието за децата, така што секогаш се појавува прашање која е најдобрата опција што може да ја направите за вашето дете. Токму поради тоа мораме да ве запознаеме со она што ние го правиме во училиштето Малац Генијалац. Низ учење ментална аритметика овозможуваме развој и други ментални способности. Ако сакате вашето дете да ги развие своите потенцијали во целост и да напредува во учењето, вистинското место за тоа е училиштето за ментална аритметика Малац Генијалац. Децата што го посетуваат Малац Генијалац со нетрпение го чекаат секој нареден час, бидејќи кај нас едукативниот процес се одвива низ игра и во позитивна атмосвера.

Програмата со која работи училиштето Малац Генијалац се вика Хикари и потекнува од Јапонија. Составена е од повеќе сегменти, а основна цел е детето максимално да ги разбуди своите ментални капацитети и да стане мал генијалец. Децата покрај брзото пресметување, развиваат и многу други ментални вештини, како што се  логично размислување, концентрација, визуелизација и фотографска меморија. Со развивање на овие вештини на време, на децата им се олеснува учењето и помнењето, а воедно ќе им се олесни идното образование.

Децата на возраст од 4 до 12 години имаат биолошки предиспозиции да ги развијат своите ментални способности до крајна граница. По оваа возраст, овие предиспозиции рапидно опаѓаат.

Учењето се заснова со употреба на древната пресметувалка абакус (јапонски: соробан), со чија визуелизација се постигнува извонредно брзо пресметување, каде што децата преку мисловен пат извршуваат комплекси и различни математички операции. Научните истражувања се доказ дека менталното пресметување претставува најдобар тренинг за мозокот. Наставната програма се одвива на две нивоа ( основно и напредно) кое се прилагодува на возраста.

Дека ова не е само приказна, се потврдува дека во нашиот регион ова училиште постои во 8 земји и  успешно работат 95 училишта, за што може да сведочат 9894 успешни и задоволни корисници.

Личност која е ментално јака полесно може да се справи со предизвиците од секојдневниот живот. Затоа, драги родители овозможете му на вашето дете на лесен и брз начин да се справува со предизвиците со кои се соочува во текот на животот.

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК

МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ- ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ!