10 ЛОШИ НАВИКИ НА УЧЕЊЕ И КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД НИВ

/ November 18, 2019/ БЛОГ

Многу родители не трошат многу време размислувајќи за тоа како и колку учат нивните деца, сѐ додека не добијат лошa  оценка, со која настануваат и првите знаци на паника. Сите знаеме дека високите оценки…

7 НАЧИНИ КАКО ДА СЕ ПОДОБРИ РАЗВОЈОТ НА ДЕТСКИОТ МОЗОК

/ October 18, 2019/ БЛОГ

Вашето мало дете од раѓањето до третата година на животот учи со брзината на светлината, создавајќи 700 нови невронски врски секоја секунда. Вие можете да му помогнете во остварувањето на сопствениот потенцијал, бидејќи на…

Подобрување на развојот на дете од предучилишна возраст

/ October 14, 2019/ БЛОГ

Покрај познавањето на одредени принципи, како и промените што се случуваат во предучилишниот период, неопходно е трајно подобрување на предучилишното образование. Покрај познавањето на развојните карактеристики на децата од предучилишна возраст, родителите, старателите, како…

ВО ТЕК СЕ СЕПТЕМВРИСКИТЕ УПИСИ НА НОВИ ГЕНИЈАЛЦИ- закажете бесплатен демо час и тестирање

/ August 16, 2019/ БЛОГ

Се наоѓаме на прагот пред новата учебна година а “Малац генијалац” со широко отворени врати ги очекува своите генијалци. Ако сакате вашето дете да ги развие своите потенцијали во целост и да напредува во учењето, вистинското…

Нашите генијалци се вратија од Олимпијадата со бронза, дипломи и многу насмевки

/ June 18, 2019/ БЛОГ

Заврши четвртата меѓународна Олимпијада по Ментална Аритметика која се оддржа на 16.06 во Белград, Сава Центар. Нашите претставници од училиштата “Малац Генијалац” од Аеродром, Центар, Карпош и Гази Баба се вратија со бронза, дипломи…